IRC-shell

Ensisijainen IRC-shell palvelin on borg.netsplit.fi, joka vastaa ssh-yhteyksiin oletusportissa (22).

Palvelimella on Linux-käyttöjärjestelmä ja se on tarkoitettu ensisijaisesti IRC-yhteyksiä varten ja omien ohjelmien ajamiseen sekä *nix järjestelmän opetteluun.

Suositeltu IRC-client on Irssi ja se on esiasennettu palvelimelle valmiiksi, mutta voit myös käyttää jotakin muuta tai asentaa esimerkiksi irc-bouncerin.

Jokaiselle jäsenelle on varattu oma IPv6-osoite, tämä tarkoittaa sitä, että saat IRC-yhteytesi hostmaskiin halutessasi oman verkkotunnuksesi (jotain.fi) tai hostnamen (host.jotain.fi).

Palvelimella on myös yleisessä käytössä muutama vhost jotka näet tästä listasta.

Palvelimelta on pääsy Quakenet- ja IRCnet -verkkoihin, sekä myös joihinkin avoimiin IRC-verkkoihin.