Jäsenedut

Yhdistyksen jäsenille on kehitetty erilaisia palveluita, joilla voi toteuttaa myös enemmän resurssejakin vaativia tehtäviä ja käyttötapoja.

Kaikki palvelut sisältyvät jäsenmaksuun, jonka suuruudeksi on toistaiseksi päätetty perusjäsenellä 25€/vuosi ja tehojäsenellä 120€/vuosi.

Palveluita ei saa käyttää / hyödyntää kaupallisessa toiminnassa, eikä siten sovellu esimerkiksi yrityksen kotisivujen sijoituspaikaksi.

Palveluiden käyttöä ja sisältöä koskevat sekä Suomen lait, että yhdistyksen säännöt.

Mikäli et ole varma, että olisiko käyttötarkoituksesi yhdistyksen näkemyksen mukaan kaupallista vai ei, voit lähettää sähköpostia hallitukselle osoitteeseen <[email protected]>.

Tiettyjä joustoja hieman sallitaan ja esimerkiksi bannerimainonta sivustoilla on täysin sallittua, kunhan se ei ole sen pääasiallinen tarkoitus.

Väärinkäytöksissä ja häiriötapauksissa yhdistyksen jäsenistä koostuva ylläpito puuttuu asiaan mm. ilmoittamalla siitä käyttäjälle, sekä tarvittaessa tilapäisesti lukitsemalla palvelun käytön käyttäjältä.

Pahimmassa tapauksessa hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä.

Palveluja ja palvelimia ylläpidetään täysin vapaaehtoisvoimin, joten ethän odota ”ostavasi” kaupallista palvelua ja käyttötukea käyttäessäsi yhdistyksen tarjoamia ilmaisia Internet-palveluita ja -palvelimia tai liittyessäsi yhdistyksen jäseneksi.

Nämä palvelut on rajattu vain yhdistyksen jäsenten käyttöön, koska ne vaativat enemmän resursseja yhdistyksen palvelimilta.

IRC-shell
– tunnus IRC-shell palvelimelle ssh-yhteyttä varten
– mahdollisuus ajaa omia prosesseja
– varmennettua levytilaa 10GB (10240MB) shell-käyttöä varten
– oma IPv6-osoite IRC-käyttöä varten
– käyttöoikeus yhdistyksen yhteisiin irc-vhosteihin
– pääsy mm. Quakenet ja IRCNet-verkkoihin

Kotisivutila

– osoite muotoa http://tunnus.netsplit.fi/
– varmennettua levytilaa 20GB (20480MB) kotisivuillesi
– Apache, PHP, MySQL jne.
– voit liittää levytilaan rajattomasti myös omia verkkotunnuksiasi
– hallintatunnukset ftp/ssh/mysql-tunnuksien luomista varten
– nimipalvelut webhallinnalla kaikille omille verkkotunnuksillesi
– yhdistys ei rekisteröi jäsenille verkkotunnuksia vaan se tehdään itse

Sähköpostipalvelimet

– sähköpostiosoite [email protected] ja [email protected]
– luettavissa webmaililla ja imaps/pop3s (Google Workspace)
– sähköpostialiakset [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] ja [email protected]
– omille verkkotunnuksillesi rajattomasti sähköpostilaatikoita ja aliaksia
– webmail sekä imaps/pop3s/smtp-auth käyttömahdollisuus

Tehojäsenet

Tehojäsenillä on oma virtuaalipalvelin yhdistyksen isäntäpalvelimella, ja se vaatii huomattavasti enemmän resursseja kuin normaalit jäsenedut. Jokainen palvelin tarvitsee myös IPv4-osoitteen, joita yhdistyksellä on rajallinen määrä.

Tehojäsenen jäsenmaksuksi on päätetty toistaiseksi 120€/vuosi ja sen voi halutessaan maksaa myös 10€/kk kerrallaan.

Tehojäsenille kuuluu jäsenmaksuun lisäksi myös oma virtuaalipalvelin root-oikeuksilla.

Palvelimelle on sallittua asentaa omia ohjelmia ja palvelinohjelmistoja, sekä luoda tunnukset esim. peliporukalle.

Palvelimen käyttö ei saa olla kaupallista eikä esim. tunnuksia tai palveluita saa myydä tai vaihtaa mihinkään, missään muodossa.

Koska virtuaalipalvelin vaatii paljon resursseja, voimme hyväksyä uusien tehojäsenien jäsenhakemuksia vain jos yhdistyksellä on tarpeeksi palvelinresursseja vapaana käytettäväksi.

Tämän hetkinen kapasiteetti on hyvä ja resursseja on vapaana.

Virtuaalipalvelin

– root-oikeudet omalle virtuaalipalvelimelle (KVM)
– 1000Mbit/s yhteys
– oma IPv4 ja IPv6-osoite halutulla reverse dns-nimellä
– 2GB RAM ja 50GB RAID-varmennettua levytilaa