Palvelinosoitteet

Hallintaosoitteet

Voit hallita palveluusi liittyviä tunnuksia ja palveluita (www/email/mysql/ssh/ftp yms) osoitteessa https://panel.netsplit.fi/ johon sinulle on annettu oma henkilökohtainen hallintatunnus.

Sähköpostipalvelut

Sähköpostien lukuun voit käyttää joko webmailia tai pop3/imap-protokollia tukevaa ohjelmaa kuten esimerkiksi Mozilla Thunderbirdiä, lähettäminen on myös mahdollista smtp-authin avulla riippumatta Internet-yhteydestäsi ja palveluntarjoajastasi.

Webmail (@netsplit.fi postit) http://webmail.netsplit.fi/
Webmail omille verkkotunnuksille https://posti.netsplit.fi/SOGo/

Lue lisää sähköpostipalveluihin liittyvistä asetuksista täältä.

DNS-nimipalvelut

Nimipalvelujen hallinta löytyy osoitteesta https://dns.netsplit.fi/ ja jäsenet voivat myös lisätä verkkotunnuksia palvelimille itse.

a.netsplit.fi
b.netsplit.fi
c.netsplit.fi

Lisää palvelinosoitteet verkkotunnuksesi whois-tietoihin mieluiten ilman IP-osoitteita, jolloin mahdollinen DNS-palvelimen IP-osoitteen vaihtuminen ei vaadi sinulta mitään toimenpiteitä.

Lue lisää DNS-nimipalveluihin liittyvistä asetuksista ja ohjeista täältä.

MySQL-tietokanta

Palvelimen osoite on aina localhost (127.0.0.1) riippumatta siitä millä palvelimella kotisivusi sijaitsevat ellei sinua ole toisin ohjeistettu.

Jäsenet voivat luoda itse käyttöönsä useampia MySQL-tietokantoja ja -käyttäjiä eikä tietokantojen kokoa tai määrää ei ole rajoitettu.

WWW-palvelimet

Yhdistyksellä on useita erillisiä www-palvelimia, joille sivustoja on sijoitettuina. Sinun sivustosi palvelimen osoite (jotain.netsplit.fi) on ilmoitettu palveluun liittyvien tunnustesi mukana, saat sen myös tarvittaessa kysyttyä sähköpostitse [email protected].

FTP/SSH-yhteys kotisivujen päivittämiseen

Tunnustyypistäsi riippuen sinulla on yksi tai useampia tunnuksia, joilla voit hallita kotisivujesi sisältöä joko FTP- tai SSH-yhteyden avulla, yhteys otetaan oletusporttiin (FTP 21, SSH 22) sinulle ilmoitetuilla tunnuksilla.

FTP/SSH-palvelinosoite on sama kuin www-palvelimesi palvelinosoite (jotain.netsplit.fi).

On suositeltavaa ensisijaisesti käyttää salattua ssh-yhteyttä (ssh/scp/sftp).

IRC-shell

Ensisijainen IRC-shell palvelin on kenny.netsplit.fi, joka vastaa ssh-yhteyksiin oletusportissa (22).

Lisää IRC-shelliin liittyviä ohjeita täältä.